Viena iš mėgstamiausių Grupinio gyvenimo namų gyventojų veiklų yra maisto gaminimas. Gyventojai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje. Receptų randa žurnaluose, „Santakos“ laikraštyje,  internetinėse svetainėse. Prisiminę savo artimųjų gamintus valgius, mėgina pagaminti tokius ir patys. Taip jau mėgstamais ir tradiciniais valgiais tapo „Kęstučio mišrainė“, „Vidos mėsos maltinukai“, „Nadeždos negriukas“,  „Agnės obuolių pyragas“. Gyventojai stengiasi maitintis ne tik sočiai, bet ir sveikai, savo racione naudoti kuo daugiau daržovių, vaisių, grūdinių produktų, žuvies patiekalų. Bet juk svarbu save palepinti ir saldumynais! Todėl dažnai namai pakvimpa kepamo pyrago, vaflių ar spurgų gardžiu kvapu.
Tačiau svarbu suprasti, jog maistas ir valgymas nėra gyvenimo tikslas. Tai tik priemonė, kuri padeda gyventi kokybišką ir energingą gyvenimą.