2021 m. liepos mėn. 15 d. sunkios negalios skyriuje vyko prevencinė popietė „DARŽOVĖS – NEPAMAINOMAS VITAMINŲ ŠALTINIS“. Šios prevencijos tikslas – ugdyti sveikos mitybos įgūdžius. Socialinės darbuotojos kartu su gyventojais aptarė daržovių naudą jų organizmui, sveikatai, prisiminė sveiko maisto piramidę, kokie vitaminai stiprina imuninę sistemą.
Gyventojai ragaudami rinkosi vis kitokią daržovių spalvą – žalią, raudoną, geltoną, baltą … iš jų gamino salotas, valgė vienas. Skirtingų spalvų daržovės suteikia mūsų organizmui skirtingų naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, raudonuose pomidoruose yra nemažai likopeno – natūralaus veiksmingo antioksidanto, saugančio ląsteles nuo žalojančio laisvųjų radikalų poveikio bei kitų aplinkos iššūkių. Geltonos bei oranžinės spalvos daržovės (morkos, moliūgai) turi beta karoteno, taip pat vitamino A, kuris gali pagerinti regėjimą, stiprinti plaukus, nagus, pagražinti odą, o baltos spalvos daržovės (svogūnai, česnakai, krienai, ropės) turi antibakterinių savybių ir padeda palaikyti normalią imuninę sistemą.
Esame įsitikinę, kad kalbant, rodant teisingą pavyzdį, galima pasiekti efektyvių rezultatų formuojant sveikos mitybos įpročius.
Socialinės darbuotojos: Agnė ir Vaida