Nors pasaulyje tarptautinė sušių diena minima birželio 18-ąją, tačiau aštunta grupė surengė, Japonišką popietę, kurios metu gyventojai gamino ir ragavo šios šalies patiekalą „SUŠI“. Tai Nacionalinis Japonijos patiekalas išpopuliarėjęs visame pasaulyje, nors kadaise buvo laikomas prastuomenės maistu.
Gyventojai padedami darbuotojų kibo į darbą, pirmiausiai išsivirė trimpagrūdžius ryžiu su šlakeliu ryžių acto ir žiupsneliu druskos, tada tiesėme bambuko kilimėlį ant jo dėjome dumblių lapus, agurkus, lašišos gabalėlius, smulkiai supjaustytus svogūno laiškus, krabų lazdeles, papriką, pomidorą… Sušius susukome spaudžiant bambukiniu kilimėliu makisu. Susuktą suktinuką supjaustėme labai aštriu, šaltame vandenyje pamirkytu peiliu. Supjaustytus sušius vienu sluoksniu sudėjome į lėkštes kartu su marinuoto imbiero gabalėliais ir sojų padažu bei vasabi krienais.
Gamindami sušį įsivaizdavome, kad kuriate paveikslą. Žaidėme su produktų spalvomis ir tekstūromis. Juk japonai yra linkę įžvelgti grožį ir dermę net menkiausiuose dalykuose“.
8-os grupės bendruomenė