Gyventojai gali pasidžiaugti savo darže ir šiltnamyje užaugintu gausiu derliumi. O kad vasaros gėrybėmis galėtų mėgautis ištisus metus, mokėsi jas konservuoti. Išbandė net kelis  būdus – marinavimą, rauginimą, šaldymą ir džiovinimą. Agurkus raugino ir marinavo, šparagines pupeles, rūgštynes užšaldė, prieskonines žoleles džiovino, virė vyšnių ir obuolių kompotą. Gyventojai  žurnaluose, internetinėse svetainėse ieškojo informacijos ir naudingų patarimų, kaip paruošti  stiklainius, atsirinkti vaisius ir daržoves  konservavimui, aiškinosi, koks būdas tinkamiausias bei  kokiomis sąlygomis reikėtų laikyti konservuotus produktus. Reikėjo įdėti nemažai darbo ir pastangų, kol buvo pasiektas galutinis rezultatas. Tačiau darbas atsipirko su kaupu. Visi džiaugėsi, kad išmoko konservavimo gudrybių ir savo užsiaugintas daržoves galės valgyti ne tik dabar, bet ir žiemos metu.